Hermelínová kuchařka

hermelinova kucharkaVšeobecně se ví, že sýr s bílou ušlechtilou plísní se narodil ve Francii. Může za to jedna selka, která zapomněla ve sklepě sýr a když ho objevila, byl pokrytý bílou plísní. Jelikož to byla žena velmi šetrná a nápaditá, tak sýr prohlásila za výsledek rodinné receptury a  nabídla ho hostům. Byli ohromení a od té doby se sláva sýra šířila. Jméno dostal zcela prozaicky, ta vesnice se totiž jmenovala Camember. U nás se mu říká hermelín a je pochoutkou, která dokáže uspokojit každého gurmána či gurmeta. Ostatně důkazem toho je tato kuchařská kniha se 178 jedinečnými recepty, v nichž hraje hermelín hlavní roli. Od předkrmů přes pomazánky, chuťovky, polévky až po naprosto vybrané pokrmy, které budou ozdobou každé tabule.

Koupit zde: http://www.albatrosmedia.cz/hermelinova-kucharka.html

Zanechte komentář