Žampionová polévka s koprem

Suroviny:

2 – 3 brambory, 200 – 300 g žampionů, 250 ml smetany na vaření (možno nahradit mlékem), 1 vrchovatá lžíce posekaného kopru, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa

Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření a přivedeme k varu. K vařícím se bramborám přisypeme na plátky pokrájené žampiony a vaříme do změknutí brambor i žampionů. Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec vyndáme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti dosolíme, případně okyselíme.

Zanechte komentář