Vídeňské věnečky

Suroviny:

* 200 g hořké čokolády
* 200 g másla
* 2 žloutky
* 6 lžic moučkového cukru
* 2 lžíce silné vařené kávy
* 300 g hladké mouky
* 10 g prášku do pečiva
* máslo na vymazání plechu

Postup:

Máslo necháme změknout, přisypeme cukr a přidáme kávu. Vše společně vyšleháme do pěny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do pěny přimícháme žloutky, prosátou mouku, prášek do pečiva a nakonec vlažnou, téměř studenou čokoládu. Vymícháme v těsto.

Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou. Na plech, který jsme vymazali máslem, stříkáme věnečky. Před pečením dáme věnečky ztuhnout do lednice.

Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Ztuhlé věnečky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Po upečení a vychladnutí můžeme ještě půlky věnečků namáčet v rozpuštěné čokoládě.

Zanechte komentář