Vepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkami

velikonocni vejceVelikonoce jsem za námi a co si počít s tolika vejci? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi.

Suroviny:

500 g vepřového plecka, případně můžeme použít kuřecí, hovězí, všechny varianty mám vyzkoušené a jsou výtečné, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 kyselé okurky, 1 mrkev, 4 uvařené vejce, 1 párek, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Postup:

Na olivovém oleji si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájený párek, restujeme dozlatova, nakonec vložíme na drobné kostky nakrájené maso a dusíme. Mezitím si oloupeme vejce, nastrouháme mrkev, okurky. Až nám maso pustí šťávu, přidáme nastrouhané okurky, mrkev, vejce, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Dusíme doměkka, zahustíme moukou rozmíchanou se studenou vodou, provaříme asi 10 minut. Ochutíme rozetřenými stroužky česneku. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Zanechte komentář