Trdelníčky

Suroviny:

Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 150 g krystalového cukru, 1 kostka droždí, 150 ml vlažného mléka, 5 žloutků, špetka soli, 150 g rozpuštěného másla.

Na potření: 1 rozšlehané vejce

Na obalení: 150 g moučkového cukru, 200 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžička skořice.

Postup:

Do mouky vytvořte důlek, vlijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí a nechte na teplém místě vykynout. Přidejte žloutky a vypracujte tužší těsto. Nechte asi půl hodiny vykynout. Na vále vytvořte z těsta asi 5 bochánků, které nechte znovu kynout.

Bochánky vyválejte asi na prst tlusté pláty a každý rozkrájejte na asi osm pruhů. Pruhy naviňte na trubičky na kremrole, které jste si předtím namastili máslem. nechte asi 15 minut kynout, potřete vejcem, obalte ve směsi cukru, ořechů a skořice a pečte na pečícím papíru asi 20 minut při 180 C.

Zanechte komentář