Škvarková pomazánka s bazalkou

skvarkova pomazankaZastánci zdravé výživy si možná budou klepat na čelo, když si přečtou název receptu. Sama ji nekonzumuji denně, ale čas od času ji uděláme, když vyškvaříme domácí sádlo a máme čerstvé voňavé škvarky.

Suroviny:

2 hrsti škvarků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 3 kyselé okurky, 2 vařená vejce, sůl, 1 lžička koření čubrica, pepř, lístky citrónové bazalky.

Postup:

Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme i cibuli, česnek, kyselé okurky. Osolíme, opepříme, dochutím čubricou, kečupem. Nakonec vmícháme nastrouhaná vejce, nasekanou bazalku, dáme vychladit do lednice. Podáváme s celozrnným chlebem.

Zanechte komentář