Roláda z mletého masa s náplní

Suroviny:

2 kg mletého masa, 3 vejce, 1 tatra – neslazené mléko, vegeta asi 2 lžíce.

Vše dobře promíchat a nechat 24 hodin uloženo v lednici. Nesolíme.

Náplň: 20 dkg českého salámu, 10 vajec, 5 žampiónů, sterilizovaná červená paprika, kyselá okurka

Postup:

Na pánvičce si osmažíme nadrobno nakrájené žampiony, zalejeme vejci a necháme srazit, osolíme.

Směs mletého masa rozdělíme na dvě části. Na velké prkénko nebo vál si rozprostřeme potravinářskou folii, jemně navlhčíme. Na ně rozmačkáme směs mletého masa, poklademe smaženými vejci, můžeme dát plátky salámu, ale nemusíme, kdo má rád. Dále poklademe plátky kyselé okurky a červené papriky. Zavineme.

Do plechu si dáme alobal, na něj vložíme obě rolády, mírně podlijeme vodou a pečeme. Před dopečním alobal sundat a nechat dopéct dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. Hodí se i do studených mís.

Zanechte komentář