Rizoto se šunkou

Suroviny:

200 g drůbeží šunky, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 3 papriky, 100 g hrášku, 2 mrkve, 1 hrneček dlouhozrnné rýže, ½ lžičky skořice, 1 lžíce sladké papriky, sůl, 100 g tvrdého sýra

Postup:

Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku, papriky, hrášek, mrkev. Do cedníku dáme rýži a spaříme ji, pak propláchneme vodou a přidáme ke směsi zeleniny a šunky. Dochutíme solí, skořicí a sladkou paprikou a necháme chvilku orestovat. Poté zalijeme vodou, asi tak 1 cm nad rýži a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Dáme do trouby vyhřáté na 50 C a necháme asi 30 minut rýži dojít. Na talíř servírujeme kopečky rizota, dozdobíme zeleninou a strouhaným sýrem. Místo šunky můžete použít krútí, kuřecí maso nebo maso nemusíte dávat vůbec a udělat pouze zeleninové rizoto.

Zanechte komentář