Kokosová srdíčka

Suroviny:

* 250 g hladké mouky
* 170 g vlašských ořechů
* 200 g másla
* 60 g moučkového cukru
* 3 žloutky
* 120 g hořké čokolády

Na ozdobu:
* 150 g strouhaného kokosu
* 150 g mléčné nebo hořké čokolády

Máslo necháme změknout, smícháme ho v míse s cukrem a žloutky, vymícháme do pěny a přidáme prosátou hladkou mouku, nastrouhané vlašské ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu. Vše dobře vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odležet.

Odležené těsto vyválíme na 5 mm silný plát a vykrajovátkem vypichujeme srdíčka. Naskládáme je na plech a 15 minut pečeme v troubě, kterou jsme rozehřáli na 160 °C.

Upečená srdíčka necháme vychladnout. Hořkou nebo mléčnou čokoládu rozehřejeme na páře. Srdíčka jí potáhneme, obalíme ve strouhaném kokosu a necháme ztuhnout.

Zanechte komentář