Jáhlová kaše se švestkami

 Suroviny:

10 lžic jáhel- mohou být i v biokvalitě, trochu kojenecké vody, špetku skořice, 1 jablíčko, pár švestek ze zahrádky, dle chuti i kojenecké mléko, které používáme.

Postup:

Jáhly spaříme vařící vodou, propláchneme a dávat vařit s trochou kojenecké vody. Dle potřeby přiléváme vody. Jáhly do sebe vezmou hodně vody. Povaříme na mírném ohni tak 10 min. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené jablíčko, špetku skořice a  odpeckované a nakrájené švestky. Povaříme doměkka asi tak ještě 10 minut. Poté rozmixujeme. Dle potřeby můžeme přidat i trochu kojeneckého mléka, které používáme pro dítko, až nám příkrm trochu vychladne. Je to dobré, připravené rychle a hlavně zdravé.

Zanechte komentář