Hovězí kližka v rajčatové omáčce se špagetami

Suroviny:

500 g hovězí kližky, 3 lžíce olivového oleje, 3 papriky, 3 rajské protlaky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, lístky bazalky, tvrdý sýr na posypání, špagety

Postup:

Do tlakového hrnce si dáme olej, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, papriku a restujeme alespoň 15 minut. Osolíme, přidáme rajské protlaky, a dusíme, až je maso měkké. Zahustíme hladkou mouku, kterou si rozmícháme ve studené vodě, provaříme. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme utřeným česnekem a čerstvou bazalkou. Podáváme s uvařenými špagetami. Můžeme posypat tvrdým sýrem.

Zanechte komentář