250 g hladké špaldové mouky
250 g polohrubé mouky
200 ml mléka
1 kostka kvasnic
3 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla
1 lžička cukru krystal
špetku soli
1 lžíce rumu
Náplň:
100 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce skořice
1 skořicový cukr
100 g třtinového cukru
2 žloutky na potření
Postup:
Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a máslem, vyšleháme do pěny. Mezitím si do teplého mléka rozdrobíme kvasnice , přidáme lžičku krystalového cukru. Necháme vzejít kvásek. Smícháme se žloutky, přidáme mouku se solí. Řádně vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
Těsto rozválíme jako štrúdl, potřeme žloutkem, posypeme směsí třtinového cukru, skořice, mletých oříšků. Těsto zavineme a nakrájíme, dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C dozlatova.
Nejnovější komentáře