Skořicoví šneci ze špaldové mouky

skoricovi sneci ze spaldove moukySuroviny:

250 g hladké špaldové mouky

250 g polohrubé mouky

200 ml mléka

1 kostka kvasnic

3 žloutky

100 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

100 g másla

1 lžička cukru krystal

špetku soli

1 lžíce rumu

Náplň:

100 g mletých vlašských ořechů

1 lžíce skořice

1 skořicový cukr

100 g třtinového cukru

2 žloutky na potření

 

Postup:

Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a máslem, vyšleháme do pěny. Mezitím si do teplého mléka rozdrobíme kvasnice , přidáme lžičku krystalového cukru. Necháme vzejít kvásek. Smícháme se žloutky, přidáme mouku se solí. Řádně vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

Těsto rozválíme jako štrúdl, potřeme žloutkem, posypeme směsí třtinového cukru, skořice, mletých oříšků. Těsto zavineme a nakrájíme, dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C dozlatova.

Zanechte komentář